3/4

Hallo ouders/verzorgers en andere belangstellenden, 

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de pagina van groep 3/4. Op dit moment zitten er 24 leerlingen in groep 3/4 met één juf, Cobi. 

 Inloop 

Om tien minuten voor half negen komen de kinderen binnen. De juf staat bij de deur om iedereen welkom te heten met een hand. Op het digibord kunnen de kinderen gelijk zien wat ze moeten gaan doen. Om half negen is het rustig in de klas en is iedereen aan het werk: lezen, schrijven of nog wat werk afmaken. Deze inlooptijd kan ook gebruikt worden om kinderen extra aandacht te geven met bijvoorbeeld voor-instructie/extra uitleg of extra oefenen of automatiseren op de Chromebook.  

Godsdienst 

Na de inloop is er tijd voor godsdienst. We zingen liedjes die tijdens de weekopening van maandag ingepland zijn en twee keer per week wordt er een bijbelverhaal verteld. Voor godsdienst hebben we de methode KIND op MAANDAG. 

Rekenen 

Onze rekenmethode is Wereld in Getallen. We beginnen de rekenles met flitsen van cijfers op digibord en automatiseren van sommen door middel van spel, bewegend leren of coöperatief leren. 

Elke dag is er een instructie waarna de kinderen aan de slag gaan in hun werkboek.  

Daarnaast verwerken ze wekelijks de oefenstof van de methode op de Chromebook.  

Daarna gaan ze verder met de oefenstof in Gynzy.  Daar kunnen ze sterren en kronen mee verdienen. 

Schrijven 

Hiervoor hebben we de methode ‘Schrijven in de basisschool’. De eerste periode is er veel aandacht geweest voor het schrijven van de cijfers, het voorbereidend schrijven met schrijfpatronen en nu zijn we bezig met het leren van de letters aan elkaar te schrijven.  

Pauzehap 

Voor we een kwartier naar buiten gaan om half elf, nuttigen we eerst onze pauzehap. 

We streven ernaar een gezonde school te zijn en we vinden het fijn als de kinderen een gezond tussendoortje mee naar school brengen. 

 Lezen 

Voor lezen werken we met de nieuwste Kim-versie van Veilig Leren Lezen. 

De kinderen werken op hun eigen niveau. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de een wat meer instructie nodig heeft, terwijl de ander wat meer uitgedaagd moet worden met de zon-aanpak. 

Bij de methode horen veel materialen waaronder een Speelleesset. Door middel van spel leren en oefenen de kinderen met het materiaal van de Speelleesset het lezen, letters, woorden en klanken. 

Ook oefenen de kinderen op hun Chromebook met de oefensoftware. Ook thuis kunnen ze hiermee aan de slag. Wij vragen u dit te stimuleren en ze bijvoorbeeld ook regelmatig de dierentuin aan te laten klikken waarmee ze een uitgebreide woordenschat kunnen oefenen. 

Op school zien wij met Digieregie wat de kinderen thuis en in de klas oefenen. 

We vragen u of u ook aandacht wilt besteden aan het thuis lezen, dat is heel belangrijk, niet alleen voorlezen maar ook samen boekjes lezen. 

Heeft u vragen welke leesboekjes voor hen geschikt zijn, dan kunt u het ons altijd vragen. 

Lezen, rekenen, schrijven…..dat zijn heel belangrijke vakken waar in groep 3 veel aandacht aan wordt besteed. Maar dat is niet het enige wat we doen. We hebben ook Woordenschat, Begrijpend Luisteren, biologie, Kanjertraining, verkeer, muziek en zingen. We tekenen en knutselen en we maken tijd om nog lekker vrij te kunnen spelen, want dat is wat de kinderen in groep 3 ook zeker nog nodig hebben. 

Verder gaan we 1 keer per week naar de Niervaart voor de gym. 

En op woensdagmorgen gaan we ook naar onze schoolbibliotheek. 

Heeft u vragen over uw kind of iets te bespreken, dan kunt u dat altijd kort voor en na schooltijd vragen. 

Indien er meer tijd nodig is maken wij direct een afspraak met u. 

We wensen alle kinderen nog veel plezier en succes in groep 3!!