4/5

In de combinatiegroep 4/5 zitten dit schooljaar 18 leerlingen.
Dit schooljaar geeft juf Sanne op maandag, donderdag en vrijdag de lessen en op dinsdag en woensdag juf Ankie.

Weekopening
Elke maandagmorgen gaan alle groepen naar de aula om de week met elkaar te beginnen. Er wordt nieuws uit de groepen uitgewisseld, er wordt gezongen en de nieuwe bijbelverhalen worden aangekondigd. De hele school volgt de methode “Kind Op Maandag”. Elke dag wordt er aandacht aan besteed.
In de vorm van een picto wordt 1 schoolregel per week besproken en bij de deur gehangen ter herinnering.

 


Zelfstandig werken

Omdat het belangrijk is dat kinderen zelfstandig worden in het leren en doen, hebben we in alle klassen een verkeerslicht gemaakt.
Groen= juf loopt rond en helpt waar nodig. In principe kom ik naar jou en jij niet naar mij.
Oranje= de juf is even bezig met kinderen, je mag haar niet storen. Je mag wel fluisterend overleggen met elkaar.
Rood= je moet het zelf doen en het is stil in de klas.

 

 

 

 

Kanjerlessen
We maken gebruik van de digitale lessen van KanVAS. We leren hoe met elkaar om te gaan.
Samen met “Max en de zwerver” krijgen we informatie over bijvoorbeeld elkaar vertrouwen en voeren we praktische oefeningen uit, waar we plezier van hebben.

 

 

 

 

 

De gezonde weken
Een goede gezondheid is belangrijk. Als je je fit voelt, kan je tot leren komen. Hier hoort gezonde voeding en bewegen bij.
Met behulp van het project “Ik eet het beter” hebben we hier enkele weken extra aandacht aan gegeven. We genoten van de gezonde pauzehap, maar ook van de kleine spellen en bewegingsopdrachten. Dit proberen we het hele jaar vol te houden.

 

Computergebruik

De groepen 4 t/m 8 hebben standaard voor elke leerling een chromebook tot hun beschikking in de klas.

De rekenlessen verwerken we digitaal. Dit doen de leerlingen aan de hand van het programma “Gynzy”. Deze adaptieve digitale methode zorgt ervoor dat de leerling steeds op eigen niveau de stof en de opdrachten aangeboden krijgt. De leerkracht kan ondertussen de vorderingen “achter de schermen” direct volgen.

Wekelijks kijken we Nieuwsbegrip XL op de computer en maken de opdrachten die erbij horen. Ieder mag een eigen koptelefoon of oortjes meenemen naar school.